Etiquetes

, , ,

Avui m’he inspirat amb una recepta de la web de Lékué. Ens sóc una gran fan, i m’agrada molt poder-ne extreure idees i adaptar-les al meu gust i al rebost de casa.

Aquesta, com la resta de receptes que publico, també és apta per a celíacs: sense gluten!

Doncs bé, aquí la teniu…

Ingredients:

  • el suc d’una taronja
  • 3 fulles de menta
  • 1 all
  • oli d’oliva
  • curry
  • sal
  • pebre
  • 2 cullerades de mel
  • 1 alberginia gran
  • 150 gr de carn picada, en el meu cas intento no menjar massa carn vermella i ho he fet amb pollastre (això al gust)
  • 150 gr de formatge d’untar estil Philadelfia
  • formatge per gratinar

Procediment

  1. Preescalfem el forn a 200 graus.
  2. Tallem l’alberginia en dos; de llarg a llarg.
  3. Posem els dos talls d’alberginia a l’estoig de vapor familiar Lékué, en aquest cas he triat el gran per tal que hi càpiguen bé.
  4. Faig talls a la polpa de l’alberginia perquè es cogui millor i l’unto amb oli. Mentre va absorvint l’oli, faig l’elaboració de la salsa de mel:
  5. Elaboració de la salsa de mel: escalfem les dues cullerades de mel durant 5 segons al microones, hi afegim el gra d’all trinxat i un polsimde curry (al gust).
  6. Pintem la pola de l’alberginia amb la salsa de mel.
  7. Tanquem l’estoig i ho posem al forn durant 35-40 minuts. El temps de cocció dependrà, també, del forn, per tan hem d’assegurar-nos que estigui ben cuït.
  8. Mentrestant fem l’elaboració de la segona salsa amb: suc de taronja natural, les tres fulles de menta fresca ben talladetes i els 150 gr de formatge d’untar (aquesta quantitat també va al gust del consumidor).
  9. Salpebrem la carn picada i la passem per la paella.
  10. Traiem les alberginies del forn.
  11. Buidem la polpa de l’albergínia amb molt de cuidado de no cremarnos i de no desmuntar massa la peça, ja que l’hem de reomplir.
  12. Barregem la carn amb la salsa de formatge que hem fet previament i li afegim la polpa.
  13. Farcim les alberginies
  14. Hi tirem formage ratllat per sobre, ho posem a gratinar…vigilem que no s’ens cremi… i….
  15. … a taula  !!!