Etiquetes

, , ,

La recepta d’avui és un dels plats estrelles de la mare, d’aquells que fa quan celebrem quelcom especial: aniversaris, Nadal o per Festa Major.

La primera vegada que el vaig fer va ser, també, per un esdeveniment especial. He de dir que contra tot pronòstic, és molt senzill de fer i que dóna molt bon resultat.

Això sí, la carn ben bona !!!

Ara, a cuinar !!

Per a 4 persones

  • 1kg de carn de vedella tallada a dauets
  • 2 tomàquets madurs
  • 1ceba
  • 5 grans d’all
  • 1trosset de canó de canyella
  • 1 fulla de llorer
  • 1 branqueta de farigola
  • 1 copa de vi negre
  • 1 copeta de conyac
  • brou o aigua
  • nou moscada
  • oli i sal

Preparació

  1. Saleu la carn i enrossiu-la a la cassola amb una mica d’oli, a foc viu i destapada anant-la movent. per segellar el tall.
  2. Un cop rossa afegiu-hi els alls amb camisa i la ceba talladeta més aviat petita, però sense picar. Doneu-hi unes quantes voltes i quan la ceba ja estigui rosseta aboqueu-hi els tomàquets madurs pelats i talladets a trossets, però sense triturar.
  3. Al cap d’una bona estona, quan el tomàquet ja s’hagi desfet del tot, afegiu-hiel farcellet d’herbes (llorer, farigola) i una mica de nou moscada ratllada.
  4. Barregeu-ho bé, un parell de tombs i poseu-hi el vi i el conyac i el canonet de canyella (lligadet perquè no es desfaci en trossets incòmodes)
  5. Al cap d’una estoneta, quan ja s’hagi evaporat l’alcohol i hagi reduït, afegiu-hi l’aigua o el brou (calent millor) que ho cobreixi. Abaixeu el foc i tapeu la cassola. Ha de fer xup xup ben a poc a poc l’estona que faci falta fins que punxant sigui ben tova la carn. S’ha d’anar remenant i vigilant sense estar al davant sempre.
  6. Quan la carn sigui toveta s’hi afegeixen les patates esqueixades (trencant-les amb el ganivet) i s’hi afegeix més aigua i es rectifica de sal al gust. S’hi pot afegir uns quants bolets secs.

Desitjo que us hi animeu, i bon profit ! 🙂

Anuncis